Uçak Mühendislerinin Ortalama Maaşı Ne Kadardır?

Uçak Mühendislerinin Ortalama Maaşı Ne Kadardır?

Merhaba, bu yazımızda son zamanlarda merak edilen meslek dallarından Uçak Mühendisliği hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Ayrıca yazımızda “ Uçak mühendislerinin ortalama maaşı ne kadardır?” sorusunun cevabını bulacaksınız. Uçak Mühendisliği Nedir? Uçak mühendisliği, genel anlamda hava ile temas eden her türlü cismin veya cihazın tasarlanması, geliştirilmesi ve üretiminin yapılması ile ilgili bütün süreçlerin takip edilmesini kapsayan

Merhaba, bu yazımızda son zamanlarda merak edilen meslek dallarından Uçak Mühendisliği hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Ayrıca yazımızda “ Uçak mühendislerinin ortalama maaşı ne kadardır?” sorusunun cevabını bulacaksınız.

Uçak Mühendisliği Nedir?

Uçak mühendisliği, genel anlamda hava ile temas eden her türlü cismin veya cihazın tasarlanması, geliştirilmesi ve üretiminin yapılması ile ilgili bütün süreçlerin takip edilmesini kapsayan geniş bir alanda faaliyet gösteren mühendislik koludur.

Uçak Mühendisliğinin Kapsamı

Uçak mühendisliğinin alanına hava taşıtları, deniz ve rüzgar taşıtları, balistik cisimler ve hatta gökdelenler(rüzgar teması çok olduğundan gökdelenlerde aerodinamik de önemlidir) gibi ürünler ve bu ürünlerin aerodinamik yapılarının ve motor vb. kısımlarının tasarımı ve tüm bu işlemlerin analizlerinin yapımı çalışmaları girer.

Nasıl Uçak Mühendisi Olunur?

Günümüzde ülkemizde Uçak Mühendisliği eğitimi verilen 6 farklı üniversite vardır. Uçak ve Uzay Mühendisliğine bağlı bölümlerin eğitim programları birbirine yakındır ve 4 temel ana bilim dalına dayanır. Bunlar; Kontrol ve Aviyonik, Yapısal, Aerodinamik, İtki Sistemleri’dir. Öğrenciler 4 yıllık lisans programı eğitimi aldıktan sonra mezun olup Uçak Mühendisi ünvanı kazanırlar.

Uçak mühendisliği mezunları nerelerde çalışır, iş imkânları nelerdir?

4 yıllık lisans programı eğitimini tamamlayan gençler ülkemizde THY, TUSAŞ, Tübitak, Aselsan, MKE, Roketsan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Havelsan ve özel sektöre bağlı şirketlerde çalışma imkânı bulabilirler.Ülkemizde bugüne kadar öğrencilerin Uçak Mühendisliği bölümüne tarafından pek ilgi göstermemesinin en önemli sebebi iş imkânlarının kısıtlı olmasıydı. Fakat ülkemizde son zamanlarda savunma ve sivil havacılık sanayiinde büyük atılımların gerçekleştirilmesi bu alandaki istihdam hacmini önemli oranda artırmıştır. Bu sebepten sektörde yetişmiş eleman ihtiyacı da hızla artmaktadır.Ayrıca bu alanda yurt dışında da oldukça güzel iş fırsatları bulmak mümkündür. Özellikle havacılığın ilerleyip yaygınlaştığı ülkelere ait büyük firmalar çok faklı ülkelerde personel istihdamı yapmaktadır.Burada yabancı dil bilmenin artı bir özellik olduğunu size birçok yeni kapının açılmasını kolaylaştıracağını hatırlatmakta fayda var.

Uçak mühendisliği maaşları ne kadardır?

Gelelim uçak mühendislerinin kazançlarına. Uçak mühendisliği mezunlarının kazançları uzmanlık, tecrübe, kıdem, başarı vb. durumlara göre büyük farklılıklar gösterir. Çalışma zamanları ve tatil günleri kurumdan kuruma farklar gösterse de genelde iyi çalışma şartlarına sahiptirler.Ücretler çalışılan firmaya göre değişiklik gösterse de yaklaşık olarak 2000 veya 2500 TL civarında bir maaş ile çalışmaya başlayabilirsiniz.Maaş artışları, ikramiye vb. çalıştığınız firmanın büyüklüğü, iş hacmi, kalitesi ve politikalarına göre değişiklikler gösterecektir.Özellikle yurt dışı eğitim programları ve seminerlere katılımınız, yurt dışı görevlere dahil olmanız firmanız nazarında değerinizi arttıracak ve sizin için iyi birer referans olacaktır.Büyük firmalarda çalışan Uçak Mühendisleri 4500 ile 6000 TL’ye kadar değişen maaşlar alabilmektedirler.Yazımızda Uçak Mühendisliği hakkında bazı bilgiler aktardık. Fakat meslek seçiminde, elde edilecek kazanç kadar önemli olan bir husus da severek yapılacak bir meslek seçmektir. Sevmeden icra edilecek bir meslek hayatın büyük bir kısmını stres altında ve huzursuz geçirmek demektir.Sevdiğiniz bir meslek dalında keyif alarak çalışabilmeniz dileğiyle…