Kefirin bilmediğiniz faydaları!

Kefirin bilmediğiniz faydaları!

Kilo problemi olan kişilerin kullandığı kefirin hiç bilmediğiniz faydaları. İşte kefirin zayıflamak isteyen kişilere yararları.

Kefir Nedir?

Kafkasya dağlarında bulunan bölgelerde keçi sütünden yararlanarak serinlemek için yapılan, daha sonra da koyun ve inek sütü de kullanılan kefir dünyaya yayılmıştır. Son zamanlarda Avrupa ve Amerika’da da yapılan kefir, ülkemizde de sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır. Kefirin tadı biraz ekşidir, bunun nedeni ise fermantasyon sürecinden geçmiş olmasıdır.Süt ile Kefirin Farkı Nedir?Süt ile kefir arasında ki fark, kefirde süte göre daha fazla yararlı bakterinin bulunuyor olmasıdır. Kefir yararlı bakterilerin fazla olmasından kaynaklı bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirime yardımcı olur.

Kefir
Kefirin Faydaları Nelerdir?
Yararlı bakterileri sayesinde sindirim sistemini hızlandıran kefir, kabızlığı önleyerek hazımsızlık yaşayan kişilere yardımcı olur. Bu nedenle zayıflamak isteyen kişilere kilo vermelerinde yardımcı olur.Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren kefir, sindirim sisteminde bulunan mikroplara karşı vücudu korumaktadır. Bununla birlikte bakterileri öldürerek mide ülserine karşı korur. Antibiyotik etkisinde yararları olduğu bilinir.B12, B1, biotin ve K vitamini içeren kefir, sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlar.Kefiri Kimler Kullanabilir?Hiç bir yan etkisi olmayan kefiri, her yaştaki insan kullanabilmektedir. Çocuklarda kullanımda da bir sorun olmayacağı bilinmektedir.Kanser Hastalarına Faydası Nelerdir?Vücut direncini artıran kefir, sindirim sistemine de yarar sağlıyor. Bağırsak kanserine karşı koruyor. İştahsızlık ve uykusuzluğa iyi gelen kefiri hastalar bu faydaları nedeniyle tercih ediyor.Evde Kefir Nasıl Hazırlanır?1 litre Süt( keçi sütü, yoksa pastörize süt)30-50 gram kefir mayasıCam kavanozPlastik süzgeçHazırlanışı-Süt kaynatılarak soğuması beklenir ve üzerinde oluşan kaymak alınır.-20-25 dereceye kadar soğuyan süte kefir mayası eklenir.-Kavanoz hava alacak şekilde kapatılır.-1-24 saat boyunca sütün pıhtılaşması beklenir.-Pıhtılaşan süt olmuş demektir.-Bir gece boyunca buzdolabında bekletilir.-Daha sonra kefir süzülür.-İçilmeye hazır olan kefiri iki gün boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz.