Evde detoks için tavsiyeler

Evde detoks için tavsiyeler

Her insanın belirli aralıklarla vücudunu dinlendirmeye ve vücudunu toksinlerden arındırmaya ihtiyacı vardır. Aslında vücudumuz her gün, kendi doğal özelliği olarak kendisini özellikle gece ve sabah erken saatlerde, temizlemek için programlanmıştır. Detoks da vücudumuzun bu özelliğine destek amacıyla yapılan diyetin adıdır. Kısaca detoks vücudumuza çeşitli yollarla giren atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden vücudun

Her insanın belirli aralıklarla vücudunu dinlendirmeye ve vücudunu toksinlerden arındırmaya ihtiyacı vardır. Aslında vücudumuz her gün, kendi doğal özelliği olarak kendisini özellikle gece ve sabah erken saatlerde, temizlemek için programlanmıştır. Detoks da vücudumuzun bu özelliğine destek amacıyla yapılan diyetin adıdır. Kısaca detoks vücudumuza çeşitli yollarla giren atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden vücudun kurtulmasıdır. Çünkü detoks diyetiyle bu toksinler vücuttan atılır. Bu yazımızda evde detoks için tavsiyeler hazırladık. Yararlı olması dileğiyle…Detoks diyeti olarak çok çeşitli seçenekler ve programlar vardır. Detoks diyetlerine; yeme içmede yapılan ufak birkaç değişiklikle oluşturulan diyetler, sadece elma yenilen, sadece meyve suları tüketilen diyetler ve hatta sadece su içilen diyetleri örnek verebiliriz. Ancak bu saydığımız diyetlerden hangisini uygulayacak olursak olalım uygulamadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Çünkü su, meyve suyu diyeti veya tek tip gıda ile yapılan aşırı diyet programları uygulamadan önce çok dikkat edilmelidir. Çünkü bu tip diyetlerden fayda beklerken zararda görülebilir.

Beslenme Dışında Toksin Alımını Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

PİŞİRME YÖNTEMLERİ: Tükettiğimiz gıdalar kadar önemli bir diğer nokta da pişirme yöntemlerimiz. Toksin alımını azaltmak için kızartma yapmamaya, yağı aşırı ısıtmamaya dikkat etmeliyiz. Sağlık açısından uygun olan haşlama ya da buharda pişirme yollarını tercih etmeliyiz. Ayrıca pişirmede kullandığımız kapların paslanmaz çelik, cam veya porselenden yapılmış olmasına dikkat etmeliyiz.TEMİZLİK ÜRÜNLERİ: Gerek mutfakta bulaşık yıkarken gerekse banyoda kişisel bakımımız için kullandığımız sabunların, bitkisel doğal olmasına dikkat etmeliyiz. Kimyasal katkılı ürünleri kullanmamak da evde detoks yöntemlerinden biridir.BİLİNMEYEN MUCİZE DENİZ SUYU: Denize yakın bir yerde oturuyorsanız ve deniz suyunun temizliğine güveniyorsanız, içme suyunuza her gün birkaç damla deniz suyunu damlatarak içmeniz vücut asit dengeniz için son derece faydalı olacaktır. Denizde yüzmenin de tedavi edici özellikleri vardır. Bu yüzden eğer imkanınız varsa günde belirli aralıklarla suya girmeniz faydanıza olacaktır.DENİZ VE DAĞ HAVASI: Bu gibi mekanlardaki havanın iyon içeriği ve dolayısıyla kalitesi farklı olduğundan, ‘biraz dağ havası almak’ veya ‘ deniz havası solumak’ sağlığınız için son derece faydalı olacaktır. Bunların sağlık üzerinde oksijen arttırıcı ve denge düzenleyici etkileri vardır.DETOKS SAĞLAYAN ÇAYLAR: Başta yeşil çay olmak üzere bazı bitkisel çayların detoks etkisi vardır ve yüksektir. Papatya, ginseng, ginkobiloba, ekinezya, kırmızı pancar, zencefil, meyankökü toksin arındırıcı etkisi olan önemli bitkilerdir.DUŞ VE BANYO: Sıcak suyla duş almanın ve su ile masajın toksinlerin atılmasında faydaları büyüktür. Ayrıca ölü derilerden arındırılarak gözeneklerin açılması toksinlerden daha kolay kurtulmayı sağlar.   Küveti su ile doldurup, evde detoks yaparken cildi tahriş eden zararlı kimyasal sabunlar yerine, papatya, biberiye, okaliptüs ve adaçayı gibi doğal bitkisel yağları kullanabilirsiniz. Ayrıca banyo suyunuza yarım bardak içme sodası ve/veya deniz tuzu da ilave edebilirsiniz.KOKULAR: Doğal kokular toksinlerin atılmasında bizim tahminimizden çok daha önemli. Asırlardır insanoğlu çeşitli bakteri ve virüs hastalıklarıyla mücadele ederken çiçekler, çiçek suları ve bitkisel yağlarla uğraşanlar bu hastalıklardan hiç etkilenmemişlerdir. Ancak kimyasal kokular bu kategoriye girmezler ve hatta zararları da vardır.VİTAMİNLER: Evde detoks sırasında, beslenme programınızı ve diğer tedavilerinizi desteklemek için çinko, kalsiyum, B vitaminleri (özellikle B3), C vitamini, selenyum, A vitamini, E vitamini gibi vitamin ve mineral desteği alınmalıdır.Sağlıklı günler…