Angela Merkel başbakanlık için son noktayı koydu

Angela Merkel başbakanlık için son noktayı koydu

Almanya Başkanı Angela Merkel’in 2017’de yapılacak olan başbakanlık seçimlerine aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Merkel sonunda karar verdi.\r\n\r\n

Almanya Başkanı Angela Merkel’in 2017’de yapılacak olan başbakanlık seçimlerine aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Merkel sonunda karar verdi.Almanya Başkanı Angela Merkel son gündemlerde gündem konusu olan başkanlığa aday olup olmayacağı hakkındaki sorulara son noktayı koydu. Aylar süren spekülasyonların ardından kararını veren Merkel isteğini işte böyle duyurdu.

Angela Merkel aday olacağını açıkladı

angela-merkel-itirafAlmanya Devlet Başkanı Merkel partisinin kongre çalışmaları için yönetim kurulu bir araya geldi. Berlin’de toplanan kurulda üyelerine başkanlığa aday olmak istediğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak basına yansıyan haberlerde “Merkel, parti yönetimine Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanlığı ve 2017’de yapılacak seçimlerde 4. kez başbakan adayı olmak istiyor” şeklinde ifadeler yer aldı.

Almanya sanal ortamdaki nefret ve yalanlara karşı kolları sıvadı

Almanya, Facebook ve Youtube kullanıcılarının nefret söyemi ve yalan içeren paylaşım ve yorumlarına müdahale etmemekte ısrarlı. Uzun zamandır bu internet platformları ile diyalog kuran Federal Hükümet ise bıkmış durumda. Çözüm olmazsa Facebook ve Youtube ceza yiyebilir.
Birlik partileri (CDU/CSU) grup başkanı Volker Kauder (CDU), internet platformu işletmecilerinin sanal ortamdaki nefret söylemleri ile yalanlara karşı yeterince mücadele etmemesinden yakındı. Facebook, Youtube ve benzeri sosyal medya platformlarının bu gibi yanlışların üzerine daha sert gitmediğini söyleyen politikacı, bu işletmecilere daha güçlü bir şekilde sorumluluk yüklenmesini ve gerektiğinde para cezasına çarptırılmasını istedi. Kauder, “Yıllardır kanuni yükümlülüklerini skandal bir şekilde ihmal ettiler” ifadesini kullandı.

HÜKÜMETİN DİYALOG ARAYIŞLARI FAYDA VERMEDİ

Konuyla ilgili olarak Welt am Sonntag için bir makale kaleme alan politikacı, Federal Hükümet’in uzun zamandır internet platformu işletenlerle diyalog halinde olduğunu, kanunlara uyulması gerektiği konusunda yeterince konuşulduğunu ve artık harekete geçmek gerektiğini ifade etti. Kauder, “Hukukun sosyal medyada da geçerli olması için çalışmalıyız” çağrısında bulundu.

ALMANYA AVRUPA ÇAPINDA BASKI UYGULAMALI

Kauder’e göre internet platformu işletenler nefret söylemleri ve yalana karşı kademe kademe yol alabilir. Örneğin işletme sahibinin öncelikle hukuka aykırı bir paylaşımı veya yorumu hangi süre içinde silmesi gerektiğini somut hale getirmek için belli bir müddet belirlenebilir. İnternet platformu belli bir büyüklüğe ulaştığında şikayet merkezi kurmaya mecbur edilebilir.Kauder, AB Komisyonu’nun Facebook’a düzenleme getirmek için somut önlem almamasından da şikayetçi ve bu durumun değişmesi için Almanya’nın Avrupa çapında baskı politikası yürütmesinden yana.

SİYASET NEFRET KARŞITLARININ MÜDAHALE EDECEĞİNİ SANARAK YANILDI

Siyasetin de bu konuda eksik kaldığını kabul eden politikacı, “İnternet ortamındaki nefret söylemleri ve yalanlara karşı kararlı bir şekilde tepki verilmesi. Uzun bir süre internetteki nefret ortamının bu ortamı istemeyen diğer kullanıcıların  müdahalesiyle ortadan kalkacağı gibi naif bir düşünce hakim oldu. Ancak bu bir yanılgı” tespitinde bulundu.Kauder, ekim ayının sonunda da yuvarlak masa zamanlarının bittiğini ve artık sabrının kalmadığını söylemiş ve 50 bin Euro’ya kadar varan para cezasından yana olduğunu ifade etmişti.