Alman cumhurbaşkanı Gauck, Deniz Yücel’in avukatlığına soyundu

Alman cumhurbaşkanı Gauck, Deniz Yücel’in avukatlığına soyundu

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye’de tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı sarayı Bellevue’de yabancı basına demeç veren Gauck, “Bir Almanya’da basın özgürlüğüne yapılmış bu saldırıyı haklı gösterecek bir neden göreiyoruz. Buna anlayış gösteremeyiz” dedi. GAUCK: ALMANYA’DAKİ HER HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN AVUKATIDIR Cumhurbaşkanlığı günleri sayılı olan Joachim Gauck, Türkiye’de olup

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Türkiye’de tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı sarayı Bellevue’de yabancı basına demeç veren Gauck, “Bir Almanya’da basın özgürlüğüne yapılmış bu saldırıyı haklı gösterecek bir neden göreiyoruz. Buna anlayış gösteremeyiz” dedi.

GAUCK: ALMANYA’DAKİ HER HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN AVUKATIDIR

Cumhurbaşkanlığı günleri sayılı olan Joachim Gauck, Türkiye’de olup bitenlerin bu ülkenin hukuk devleti olarak kalmak isteyip istemediği konusunda ciddi şüpheler doğurduğunu ifade etti. Bu konuda büyük bir kaygı taşıdığını dile getiren Alman cumhurbaşkanı, Almanya’daki her hükümetin basın özgürlüğünün avukatı olacağını kaydetti. Gauck, buna cumhurbaşkanının da dahil olduğunu söyledi.Alman cumhurbaşkanı, 2014 senesinde Türkiye’deki ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmiş ve bu eleştiri büyük tepkileri beraberinde getirmişti.

AB KOMİSEREİ HAHN: DENİZ YÜCEL OLAYI ENDİŞELERİ HAKLI ÇIKARDI

Deniz Yücel’in tutuklanması Avrupa Birliği (AB) çevrelerinde de büyük yankı buldu. AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Johannes Hahn, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’de tutuklanan gazeteci sayısının çok olmasından ve terörle mücadele yasasının uygulanmasında seçici davranılmasından dolayı çok endişeli olduğunu dile getirdi. Hahn, “Deniz Yücel vakasının bu endişelerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu ve AB tarafı olarak aday ülke Türkiye’nin başta basın ve düşünce özgürlüğü olmak üzere en yüksek demokratik ve hukuk devleti standartlarını yakalaması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini hatırlattı.

AVRUPA KONSEYİ’NE GÖRE TÜRKİYE OTOKRASİYE KAYABİLİR

Avrupa Konseyi ise Türkiye’nin bir otokrasi yönetimine kaymasından korkuyor. Konseye göre Türkiye’de otoriter bir sistemi engelleyecek kuvvetler ayrımı yok. Ülke dramatik bir şekilde demokratik düzenden geriye doğru gidiyor.