DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur?

Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur?

Her yeni anne baba çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşarken, sürekli ağlayan bir bebekle karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırırlar. Ağlayan bebek nasıl susturulur? sorusu bomba gibi ortaya düşer. Anne babaları çok fazla üzmeden hemen konuya girelim. Öncelikle bebeğin neden ağladığını bulmaya çalışalım. Bebekler konuşamadıkları için bütün ihtiyaçlarını ağlayarak ifade ederler. Ağlayan bebek aslında ebeynden yardım istiyordur. Önceleri bütün

Her yeni anne baba çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşarken, sürekli ağlayan bir bebekle karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırırlar. Ağlayan bebek nasıl susturulur? sorusu bomba gibi ortaya düşer. Anne babaları çok fazla üzmeden hemen konuya girelim. Öncelikle bebeğin neden ağladığını bulmaya çalışalım. Bebekler konuşamadıkları için bütün ihtiyaçlarını ağlayarak ifade ederler. Ağlayan bebek aslında ebeynden yardım istiyordur. Önceleri bütün ağlamalar aynı gelse de bebeğinizi tanıdıkça her ağlamanın aynı olmadığını siz de fark edersiniz.

Bebeğinizin ağlama nedenleri şunlar olabilir:

*Bebeğiniz acıkmış olabilir.*Altını ıslatmış olabilir.*Kalabalıktan sıkılmış olabilir.*Karnı ağrıyor olabilir.*Uykusu gelmiş olabilir.Bunlar belli başlı ağlama nedenleridir. Bu yüzden ağlamanın önüne geçmek için öncelikle bu problemlerin çözümüne bakılmalıdır.Bebeğiniz ağlayarak bir şeyler anlatmaya çalışıyordur. İlk olarak ne demek istediğini anlamalısınız ve gereken önlemleri almalısınız.

Ağlayan bebek nasıl susar, bunun için neler yapılabilir?

* Öncelikle bebeğinizi emzirin. Eğer bebeğiniz anne sütü almıyor, ya da siz sütünüzün yetersiz olduğunu düşünüyorsanız kısa süreli olarak bebeğinize emmesi için biberon verebilirsiniz.Önemli uyarı: Biberonla bebeğinizi beslemeyi çok uzun tutmayın, çünkü biberonda mama akışı daha hızlı olduğundan bebek her zaman onu istiyor ve anneden emmekte nazlanıp bir süre sonrada anne sütü almayı bırakıyor. Özellikle doğumdan sonraki anne sütünün gelme süresinde bebeği aç bırakmamak için az miktar mama verilebilir.* Bebeğinizi sallayarak ya da hareket ettirerek sakinleştirebilirsiniz. Bebek arabası ya da otomobille gezmek bebeği sakinleştirmenin yollarındandır.* Bebeğinizi besleyin ve ardından mutlaka gazını çıkarın.* Bebeği kucağınıza alarak göz ve ten temasında bulunun. Onunla büyük biriyle konuşur gibi ona bir şeyler anlatın.* Yeteri kadar ilgi ve sevgi gösterin, bunu yaparken olabildiğince sakin olun. Çünkü sizin sakinliğiniz onunda sakinleşmesini sağlayacaktır.* Pozisyonunu değiştirin ve dikkatini çekmesi için müzik açın. Hatta bebeğinize çok yakın olmaması şartıyla saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge açabilirsiniz. Bebeğinize bu sesler anne karnındaki sesleri anımsattığı için bebeğinizi sakinleştirebilir.* Bebeğinize masaj yaparak onu rahatlatmaya çalışın. Karnına saat yönünde çok bastırmadan dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Gaz sancısını rahatlatabilir.* Altını değiştirin. Hatta poposunu biraz açık tutup havalandırın.* Uyutmaya çalışın.* Kalabalıktan rahatsız olmuş olabilir. Daha sakin bir ortama çıkarın.* Eğer ağlaması durmuyorsa dışarı çıkarın.* Bebeğinize yakın olun ve ağlarken onu tek başına bırakmayın.* Ayağınızda sallayarak ninni söyleyebilirsiniz.* Bebeğinizi sırtüstü yatırarak rahat hareket etmesine izin verin. Bu hareketler onu rahatlatır.* Eğer hiçbir yol işe yaramıyorsa bir sağlık sorunu ihtimaline karşı bebeğinizi doktora götürebilirsiniz.Sağlıklı bebekler…